”Oo het ku kotonas!”

Tuletpa sitten käymään tai asumaan, meille olet tärkeä. Ja usko pois, meillä on mukavaa.
Pokela, Lakaniemi ja Pyhälahti, kolme vireätä kylää asukkaineen elää ja hengittää upeissa maisemissa: pohjoisessa Lappajärven avoin selkä ja etelässä Etelä-Pohjanmaan korkeimmat harjanteet Lakeaharju ja Pyhävuori. Kesäisin kylien asukasluku moninkertaistuu, kun kaikki kylien kesäasukkaat saapuvat lomailemaan näihin upeisiin maisemiin.

Eikä täältä meiltä mikään ole kaukana. Jos apu ei löydy naapurista, niin kävelymatkan päässä ovat mm. päiväkoti, liikuntasali ja urheilukenttä, laskettelurinne, valaistut hiihtoladut, uimarannat ja paljon muuta.  Lisäksi luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet marjastukseen, sienestykseen, metsästykseen ja kalastukseen.

Noin 10 kilometrin, muutaman minuutin ajomatkan, päässä ovat Vimpelin keskustan palvelut: terveyskeskus, peruskoulut ja lukio, kirjasto, liikuntahalli, kirkko, kaupat ja muut lähipalvelut. Noin 15 minuutin ajomatkan päästä löytyvät Alajärven kaupungin palvelut: uimahalli, tennishalli, jäähalli sekä seutukunnan suurimmat marketit.

Myös työpaikkoja on meillä ihan lähellä. Oman kylän pienyritysten lisäksi korkeintaan 20 minuutin ajomatkan päästä löytyy n. 400 teollisuuden työpaikkaa, erilaisten pienempien yritysten työpaikkoja sekä kuntien ja seurakuntien työpaikat.  Maakuntakeskus Seinäjoen palvelut ovat kaikki alle tunnin ajomatkan päässä.

Tervetuloa meille asumaan ja viihtymään!

Lappajärvi, suuri ja suloinen, aalloillas aurinko palaa,
veden hehkua herkkää, huumaavaa kuun silta sineesi valaa.
Vaiti seison vuorella palvoen, yli Uhrikiven katselen Pyhävuorelta aaltojen yli.
Siinä aukee aavana edessäin kotiseutuni lämmin syli.

(1. säkeistö Vimpelin Väinämöisen, Eeli Kivinen (3.3.1900 – 26.3.1990), laulusta Lappajärvi)